Overslaan naar content

Risk Manager

Op locatie
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.866 - € 5.523 per maandQuion

Functieomschrijving

Wil jij je bijdrage leveren aan het verder professionaliseren en borgen van riskmanagement binnen Quion? Ben je op zoek naar een informele, dynamische werkomgeving? Sta je stevig in je schoenen en neem je graag het initiatief? Dan is de baan van Risk Manager Hypotheken bij Quion je op het lijf geschreven.


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

In de rol van Risk Manager Hypotheken ben je onderdeel van de afdeling Lean & Innovatie. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de continuïteit en kwaliteit van de IT gerelateerde producten en processen. Als riskmanager ga je samen met je team consciëntieus aan de slag om geconstateerde knelpunten daarbinnen structureel op te lossen zowel vanuit een klant als bedrijfsvoering optiek. Je rapporteert aan de teammanager quality assurance over de voortgang van de werkzaamheden en knelpunten.


Quion maakt onderdeel uit van Blauwtrust Groep. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft de groep een solide positie opgebouwd op de Nederlandse hypotheekmarkt. Werken voor Blauwtrust Groep en specifiek voor deze positie betekent impact maken. Impact maken door de kennis die je meebrengt, maar ook door de setting waarin je komt te werken. Met de komst van een private equity aandeelhouder is er een groei gaande met de bijbehorende strategie waar jij in mag meedenken.


Wat ga je doen?

Als risk manager hypotheken bij Quion ben je verantwoordelijk voor de opzet, bewaken en het borgen van de primaire bedrijfsprocessen. Je bent betrokken bij de opzet van het risico- en informatiebeveiligingsbeleid en vertaalt deze naar processen, bewaken en implementatie. Je komt pro actief met voorstellen/ adviezen voor mogelijke oplossingen. Daarbij ben je een stevige sparringpartner voor de organisatie. Je werkt nauw samen met de afdeling Risk, Compliance en Veiligheidszaken en ook met productmanagement.


Kortom, als Risk Manager Hypotheken:

 • Draag je zorg voor de vertaling van het risico- en informatiebeveiligingsbeleid en de implementatie hiervan;
 • Begeleid je risico analyses op processen, veranderingen in de organisatie en projecten;
 • Geef je gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van risico management, internal control (ISAE3402) en informatiebeveiliging (ISO27001);
 • Bewaak je de kwaliteit en efficiency van ISAE-3402 framework en ISO-27001 certificering en zo nodig herijk je in overleg met stakeholders.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als risk manager hypotheken bij Quion durf je kritische vragen te stellen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een verbinder en je vindt het leuk om multidisciplinair te werken (je hebt affiniteit met compliance). Je hebt enkele jaren relevante ervaring en je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan. Je bent vlot in de omgang, werkt graag zelfstandig en je neemt graag het initiatief.


Je hebt een klantgerichte houding en je bent resultaatgericht. Verder is het ook heel belangrijk dat je flexibel bent en je je prettig voelt in een dynamische omgeving. Je bent communicatief sterk en je schakelt soepel met verschillende niveaus in de organisatie.


Daarnaast

 • Heb je een afgeronde HBO of universitaire opleiding;
 • Heb je bij voorkeur een relevante opleiding op het gebied van Auditing (RE, RO, RA) (of ben je hier mee bezig) en/ of certificering op het gebied van informatiebeveiliging (CISA, CISSP, CISM, ISO27001/2 of vergelijkbaar);
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Heb je ruime kennis van operationeel risico management en informatiebeveiliging;
 • Heb je kennis van en ervaring met ISAE-3402 en ISO-27001, WFT en andere regelgeving in de financiële sector. Mocht deze kennis ontbreken, dan nodigen we je uit om samen met ons te bekijken hoe deze kennis eigen gemaakt kan worden.

We vinden het belangrijk dat er qua persoonlijkheid en competenties een goede match is met de functie en met Quion, daarom zal een online assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen €3.866 en €5.523 bruto op basis van 38 uur per week;
 • Gunstige pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en gratis parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Een assessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Sebastiaan Warmerdam via 06 11 39 74 85  of sebastiaan.warmerdam@blauwtrustgroep.com 

Op locatie
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.866 - € 5.523 per maand
Quion

of

Apply with Indeed onbeschikbaar