Overslaan naar content

Business Analist

Hybride
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.866 - € 5.523 per maandQuion

Functieomschrijving

Ben jij een business analist die de taal van de klant, IT en operatie spreekt? Ben jij de spin in het web die alle verschillende wensen vertaalt naar eenduidige vastleggingen? En heb je daarnaast een mening over hoe een product het beste kan werken? Sta jij stevig in je schoenen en laat jij je niet snel van je stuk brengen? Lees dan verder!


Wat ga je doen?

Als business analist ben je verantwoordelijk het bepalen van de meest geschikte oplossingsrichting voor de implementatie van een verandering in Product & Platform. Je vertaalt de high-level business en IT requirements naar business, user en system requirements zowel functioneel als niet functioneel. Jij begrijpt en maakt de koppeling tussen functionele, procesmatige en technische ontwerpen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en reviewen van proces en technische ontwerpen.


Kortom, als Business Analist:

 • Ben je de verbindende schakel tussen Product, Platform en Operations;
 • Begrijp je de business, de operatie en IT en weet je hoe je deze stakeholders op dezelfde lijn krijgt;
 • Sta je voor gedegen en kwalitatief hoogwaardige uitwerking en vastlegging van voorstellen, ontwerpen en besluiten;
 • Fungeer je als kennis en sparringpartner voor de product consultant, product owner en architect in het bepalen van de (on)mogelijkheden voor high level oplossingen bij het vertalen van de productvisie en de nieuwe initiatieven.


Volop onderdeel van transitie en ambitie

Onze ambitie liegt er niet om, wij willen het beste hypotheek platform met dito BPO dienstverlening creëren.

Om deze ambitie waar te maken, zijn wij volop in transitie. Zo heeft Quion zeer recentelijk de transitie gemaakt van een IT gedreven organisatie naar een Product & Platform gedreven organisatie. We hebben bijvoorbeeld Product Management en IT volledig geïntegreerd. De Product & Platform Organisatie is daarbij verantwoordelijk voor het gehele proces van visie vorming tot aan IT implementatie. Ook maken we de draai naar een product gerichte aanpak en is ons IT platform in transitie.


Je gaat onderdeel uitmaken van een dynamisch team met veel (internationale) ervaring en ambitie. Een team dat gezamenlijk vooruit gaat en waar een professionele werkomgeving voorop staat.


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

De afdeling waar je komt te werken is verantwoordelijk voor zowel Business als IT. Je rapporteert aan de Head of Product Strategy. Het uitwerken en het beheer van de product visie geeft jou voldoende uitdaging in deze positie!

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief sterk en organisatie sensitief. Je motiveert anderen graag waarbij je met inlevingsvermogen in staat bent met diverse stakeholders op de juiste manier te schakelen. Gedreven en resultaatgericht, deze eigenschappen zien wij graag terug in jou als toekomstig business analist!


Daarnaast

 • Beschik je over HBO werk- en denk niveau;
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring in de financiële dienstverlening als business analist (kennis van hypotheken is een pré, maar geen vereiste);
 • Ervaring als developer is een pré voor deze positie;
 • Heb je vloeiende kennis van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift).

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast maakt een assessment onderdeel uit van de procedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek en consumptief krediet.


Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:


 • Een marktconform salaris & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur);
 • Gunstige pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook parttime thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en gratis parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Ricardo Nasser op telefoonnummer 010 242 13 06.

Hybride
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.866 - € 5.523 per maand
Quion

of

Apply with Indeed onbeschikbaar