Overslaan naar content

Data Analist

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland€ 3.836 - € 5.481 per maandDMPM

Functieomschrijving

Data Analist - DMPM

Wij zijn een jonge en ambitieuze organisatie die investeerders (waaronder banken, verzekeraars en asset managers) in binnen- en buitenland de mogelijkheid biedt een portefeuille Nederlandse hypotheken op te bouwen die naar de specifieke wensen van de investeerder door DMPM wordt samengesteld. Inmiddels gaan wij richting 15 miljard euro onder management en groeien door. Dit realiseren wij door een brug te slaan tussen de behoefte van investeerders en consumenten, waarbij DMPM onder andere optreedt als geldverstrekker richting de consument en als portefeuille manager richting de investeerder.


DMPM is onderdeel van een unieke groep (De Blauwtrust Groep) dat bestaat uit verschillende ondernemingen (Quion, De Hypotheker, Romeo en DMPM) Alle ondernemingen zijn gespecialiseerd in een deel van de hypotheekketen en zijn gedreven best-of-class diensten aan te bieden voor hun klanten. De Blauwtrust Groep heeft als doel onze klanten op de beste manier te bedienen op ieder aspect van de hypotheekketen. Ga jij hieraan meewerken?


Wie zoeken wij?

We zoeken een veelzijdige, hands-on Data Analist die zich prettig voelt in een klein team met een informele no-nonsense cultuur, waarbij nauw met elkaar wordt samengewerkt aan uiteenlopende onderwerpen. Je krijgt energie van het zelfstandig uitwerken van vraagstukken, maar zoekt tijdig afstemming met je directe collega’s over je ideeën, planning en voortgang. Je bent actiegericht en pragmatisch, maar je bent ook in staat afstand te nemen van je dagelijkse werkzaamheden en proactief met voorstellen te komen gericht op beheersbaarheid en verbetering op de langere termijn.


Als Data Analist ben je onder andere verantwoordelijk voor het inventariseren van de (latente) behoefte en dit te vertalen naar bruikbare inzichten, bijvoorbeeld door het uitvoeren van analyses en het (door)ontwikkelen van interactieve dashboards in R, Power BI en/of Shiny. Je haalt waardevolle inzichten uit data door het verzamelen, bewerken, analyseren en visualiseren van data. Dit doe je om collega’s en de klanten van DMPM in staat te stellen de beste beslissingen te nemen en te voldoen aan wet- en regelgeving. Daarbij houd jij je ook bezig met het ontwikkelen en beheren van de data in de databases die als input dienen voor alle dataproducten van DMPM.


Als jij voldoening haalt uit het betrokken zijn bij zowel de inventarisatie van de behoefte, het ontwerp, de bouw en het presenteren van het eindresultaat en dat in een dynamische omgeving met een informele sfeer met ruimte voor initiatief, dan is deze functie wellicht jou op het lijf geschreven!


Wat ga je doen?

Als Data Analist ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het inventariseren van klantbehoefte en deze te vertalen naar heldere inzichten in een passende vorm (bv. interactieve dashboards)
 • Het (door)ontwikkelen van analyses, rapportages en interne en externe interactieve dashboards;
 • Het automatiseren en optimaliseren van datastromen;
 • Het onderhouden van contacten met leveranciers over bestaande en gewenste dataleveringen;

Vereisten

Wat vragen we van je?

Deze functie is met name geschikt voor iemand die al enkele jaren werkervaring heeft in het werken met R en Power BI. Daarnaast vragen wij het volgende van je:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (opleiding op HBO /WO niveau bij voorkeur in de richting van Business Intelligence, Data Science of vergelijkbare relevante studie) en meerdere jaren werkervaring als Data Analist of vergelijkbare functie);
 • Vaardig in het programmeren in R (inclusief Shiny);
 • Vaardig in Power BI;
 • Kennis van de hypotheekmarkt, ESG en privacy regelgeving (AVG) is een pré;
 • Kennis van SQL en GitHub, is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Welke competenties moet je in ieder geval hebben?

 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om kritische vragen te stellen;
 • Je hebt een goed analytisch vermogen en kan complexe structuren goed bevatten;
 • Je bent pro-actief, klant- en oplossingsgericht en in staat planmatig te werken.
 • Je kan je standpunt goed overbrengen en bent in staat om anderen daarin mee te nemen;
 • Je bent leergierig en hebt een hands-on mentaliteit.


Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie voor 32-40 uur per week met een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en sporten met korting.
 • Met enige regelmaat thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • De salarisschaal voor deze positie rijkt van € 3.836 tot € 5.481 bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en werkervaring.
 • We zitten in een modern kantoorpand vlakbij de A16. Je kunt rekenen op een prettige werksfeer binnen het team van betrokken en gedreven collega’s.


Wij zijn op zoek naar jou!

Is deze functie je op het lijf geschreven? Solliciteer dan op de onderstaande link. Mocht je vragen hebben over de functie en of het sollicitatieproces, neem dan contact op met Ricardo Nasser op via 010 242 13 06 of stuur een mail naar ricardo.nasser@quion.com.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Een screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.836 - € 5.481 per maand
DMPM

of

Apply with Indeed onbeschikbaar