Skip to content

Solution Architect (40 uur)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, NederlandBTG

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een baan waar je veel vrijheid hebt en veel verantwoordelijkheden krijgt? Wil jij als Solution Architect een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen van de Blauwtrust Groep? Ben jij op zoek naar een bedrijf met een informele cultuur waar je echt het verschil kan maken? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Blauwtrust Groep (BTG) verbindt via haar entiteiten De Hypotheker, Quion, ROMEO en Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) vraag en aanbod van woninghypotheken in Nederland:

Met ruim 30 jaar ervaring heeft BTG een solide positie opgebouwd in de Nederlandse woninghypotheekmarkt door consumenten, intermediairs en beleggers te voorzien van hoogwaardige producten en diensten. Elk individueel Blauwtrust Groep bedrijf voorziet haar klanten van “Best in class proposities” en streeft naar de hoogste klanttevredenheid.

Tegelijkertijd biedt de som van de Blauwtrust Groep-entiteiten een volledig aanbod van consument tot belegger dat, vanuit één onafhankelijke groep, uniek is in Nederland. Hierdoor kan BTG bij beleggers een 'one stop shop' toegang bieden tot de Nederlandse woninghypotheekmarkt en intermediairs èn consumenten voorzien van hoogwaardige hypotheekproducten en -diensten.

Het moederbedrijf BTG hanteert een groepsbrede strategie en faciliteert haar dochterondernemingen met kaders, beleid, advies en support vanuit de functionele gebieden, op een dusdanige manier dat zij zich kunnen focussen op de dienstverlening naar geldverstrekkers, klanten en andere belangrijke stakeholders. Een van de functionele gebieden betreft IT BTG die als Shared Service Center IT opereert.

Werken bij BTG betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. BTG groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van BTG.

Je werkt mee aan veel verschillende projecten voor diverse (interne) klanten. Je rapporteert aan de Head of Global and Platform Architecture en samen met hem en de overige solution architecten vorm je een team.

Wat ga je doen?

Als Solution Architect ben je het technische geweten achter de digitale dienstverlening van de BTG. Jij zorgt ervoor dat in de complexiteit van systemen, processen en toepassingen en digitale innovatie hand in hand gaan met stabiliteit, schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, standaardisatie en veiligheid. Je stemt af met de diverse stakeholders en creëert draagvlak voor de veranderingen in het IT landschap.

Je ondersteunt bij het opstellen van de architectuurprincipes en richtlijnen en maakt deze specifiek voor het domein waarbinnen je opereert. Je werkt op dagelijkse basis samen met de platformteams en feature teams. Je maakt consequenties van keuzes naar oplossingsrichtingen, haalbaarheid, kosten en doorlooptijd inzichtelijk. Je werkt nauw samen met de architecten en de platform en productteams om de kwaliteit van het totale IT landschap binnen BTG te borgen en te verbeteren.

Kortom, als Solution Architect

• Bepaal jij de technische oplossingen voor diverse projecten;

• Werk je nauw samen met de interne en externe platform en product teams bij de realisatie van de veranderingen;

• Ben je samen met de collega architecten verantwoordelijk voor het overzicht , samenhang en de technology roadmap van het IT landschap.


Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van BTG ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Daarnaast

 • Heb je aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je meerdere jaren ervaring als Solution Architect (of vergelijke rol als architect);
 • Heb je kennis en ervaring met IT-landschappen bestaande uit een sterk geïntegreerde combinatie van maatwerk en standaardpakketten.
 • Heb je kennis en ervaring met software development en geautomatiseerde CI/CD straten;
 • Heb je kennis en ervaring met het opzetten en beheren van technische infrastructuren, met name o.b.v. cloud platformen als MS Azure;
 • Heb je affiniteit met hypothecaire dienstverlening (ervaring is niet vereist, bij voorkeur wel binnen een financiële omgeving);
 • Heb je ervaring met het “Agile werken”;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

We vinden het belangrijk dat er qua persoonlijkheid en competenties een goede match is met de functie en met Quion, daarom zal een online assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Blauwtrust Groep is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring & 200 vakantie-uren o.b.v. 40 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Een fijne balans tussen thuiswerken & werken op kantoor. Een vergoeding voor je thuiswerk- en reisdagen en een home-office om prettig & gezond thuis te kunnen werken
 • Laptop en smartphone
 • Gezonde maaltijden in ons bedrijfsrestaurant en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Marcel Wigmans via telefoonnummer 06-50120300. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Laura Versteeg op telefoonnummer 06-25640569.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
BTG

of

Apply with Indeed onbeschikbaar