Skip to content

Senior Software Development Life Cycle & Quality Manager (38 uur)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, NederlandProduct Platform Organisatie

Functieomschrijving

Heb je ervaring als software developer of architect; ben je in staat teams mee te nemen in de ontwikkeling van software en ga je samen met onze Product Platform organisatie en Head of Product Operations het avontuur aan? Lees snel verder wat we aan uitdaging te bieden hebben!


Wat ga je doen?

Als senior SDLC & quality manager ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de SDLC-keten en het begeleiden van de Product en IT teams en andere betrokkenen bij het volgen van processen teneinde een meetbaar kwalitatief hoogstaand product te leveren.

Je zorgt voor het opzetten van het integraal SDLC raamwerk gebruik makend van de aanwezige IT en change processen. Je implementeert met scrum master, product owners en product managers de way of working van dit SDLC raamwerk. Je ondersteunt teams, management en andere betrokkenen bij de verdere doorontwikkeling van deze way of working.

Je zorgt voor het beheer van de dashboards en reporting tooling. Je doet voorstellen om bedrijfs- en team doelstellingen meetbaar te maken en implementeert deze. Je stelt KPI’s op en zorgt voor rapportage over de meetindicatoren van de SDLC processen.

Daarnaast heb jij een bepalende rol bij het onderhouden en uitbouwen van de kwaliteitsraamwerken. Je borgt externe kwaliteitseisen vanuit onder andere ISO en ISAE in de way of working. .Je hebt een controlerende rol bij meten afgesproken kwaliteitsniveaus en treft maatregelen in het kader van risicobeheersing van de processen. Je hebt een coördinerende en faciliterende rol bij interne en externe audits en certificeringstrajecten.


Kortom, als senior SDLC & Quality Manager:

 • Beheer, onderhoud en bouw je de “way of working” uit tot een geïntegreerde SDLC;
 • Onderhoud en bouw je het kwaliteitsraamwerk uit op basis van geïdentificeerde risico’s;
 • Zorg je voor borging van maatregelen in proces en werkwijze;
 • Borg je externe kwaliteitseisen zoals ISO en ISAE, inclusief certificeringstraject.

Volop onderdeel van transitie en ambitie

Onze ambitie liegt er niet om, wij willen het beste hypotheek platform met dito BPO dienstverlening creëren.

Om deze ambitie waar te maken, zijn wij volop in transitie. Zo heeft Quion zeer recentelijk de transitie gemaakt van een IT gedreven organisatie naar een Product & Platform gedreven organisatie. We hebben bijvoorbeeld Product Management en IT volledig geïntegreerd. De Product & Platform Organisatie is daarbij verantwoordelijk voor het gehele proces van visie vorming tot aan IT implementatie. Ook maken we de draai naar een product gerichte aanpak en is ons IT platform in transitie.

Je gaat onderdeel uitmaken van een dynamisch team met veel (internationale) ervaring en ambitie. Een team wat gezamenlijk vooruit gaat en waar een professionele werkomgeving voorop staat.


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Als Sr SDLC (Software Development Life Cycle) & Quality Manager maak je onderdeel uit van het Product Operations team en rapporteer je aan de Head of Product Operations, Kris de Leeuw. Je begeeft je in een breed speelveld van samenwerkende partijen en hebt dus veel contacten vanaf C-level tot en met werkvloer. Ook zal je ondersteunend zijn richting onze klanten. Deze functie is bij uitstek een centraal gepositioneerde rol waarin meetbare resultaten samenkomen met zachte factoren.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief erg sterk en in een gesprek signaleer je risico’s & kansen en vraag je hierop door. Je neemt van nature gemakkelijk het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je hebt een uitermate sterke analytische houding en inzicht; je houdt het overzicht en hebt een sterke focus op resultaat. In je loopbaan heb je ruime ervaring met het vertalen van klantbehoeftes naar commercieel succesvolle resultaten. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten.

Daarnaast

 • Heb je WO werk- en denkniveau;
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring in het werken met de genoemde onderwerpen en tooling;
 • Heb je ruime ervaring met kwaliteitsraamwerken en interne en externe audits en certificeringen;
 • Heb je ervaring met Jira software en proces modellering / quality control tools
 • Heb je eveneens minimaal 5 jaar ervaring in leidende of sturende rollen;
 • Ben je in het bezit van SAFe of vergelijkbare certificeringen;
 • Beheers je de Engelse taal vloeiend; Is ervaring als developer / analist / architect een pré.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast maakt een assessment onderdeel uit van de procedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek en consumptief krediet.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform salaris & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur);
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
Product Platform Organisatie

of

Apply with Indeed onbeschikbaar