Skip to content

Senior IT Risk Manager (38 uur)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, NederlandRisk & Compliance

Functieomschrijving

Gaan bij de woorden Risk Management jouw hart sneller kloppen? Ben je op zoek naar een informele, dynamische werkomgeving? Wil jij in het middelpunt van de financiële dienstverlening staan? Sta je stevig in je schoenen en ben je pragmatisch? Dan is de baan van Senior IT Risk Manager bij Quion je op het lijf geschreven.


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.


Je maakt deel uit van het Risk, Compliance en Veiligheidszaken team. In dit team zijn er 2 collega’s verantwoordelijk voor Compliance en 5 collega’s voor Veiligheidszaken gerelateerde werkzaamheden. Als Senior IT Risk Manager vervul jij samen met 4 andere collega’s de risk management functie.


Wat ga je doen?

Als Senior IT Risk Manager ben jij het aanspreekpunt op het gebied van IT Risk Management voor Quion, haar klanten en toezichthouders. Je draagt actief bij aan het vergroten van kennis en bewustwording op het gebied van IT Risk Management. Je adviseert de business bij de vertaling en implementatie van interne beheersing. Verder ontwikkel en onderhoud je risk management beleid, procedures en richtlijnen/ instructies en monitor je de organisatie op de naleving hiervan.


Kortom, als Senior IT Risk Manager

 • Verhoog je de kennis en bewustwording van de organisatie op het gebied van IT risk management door middel van het geven van training en het creëren van awareness;
 • Adviseer je het management over trends, ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van IT risk management en de continue verbetering van de beheersing;
 • Adviseer je collega’s bij het identificeren van IT risico’s en de te nemen beheersmaatregelen;
 • Beoordeel je de IT governance, procedures en processen en test de opzet, bestaan en werking van de IT beheersmaatregelen;
 • Rapporteer je richting management en overige stakeholder over de effectiviteit van de IT risicobeheersing;
 • Coördineer je en begeleid je interne en externe IT-audits (ISO27001 en ISAE3402);
 • Draag je bij aan de verdere ontwikkeling en implementatie van het IT risk managementbeleid.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Je bent pragmatisch en je weet op een hands-on manier complexe wet- en regelgeving te vertalen naar de business en bedrijfsprocessen. Je voelt je thuis in een informele, dynamische werkomgeving. Je hebt ervaring met complex stakeholdersmanagement en je schakelt gemakkelijk tussen verschillende lagen in de organisatie. Je bent analytisch sterk en klantgericht.


Daarnaast

 • Beschik je over een afgeronde hbo of universitaire opleiding, aangevuld met relevante IT-auditing en security opleidingen, zoals EDP-auditor (RE), CISA, CISM, CISSP;
 • Heb je meerdere jaren werkervaring op het gebied van (IT) audit, risk management en/of compliance, waaronder ervaring met GRC-tools en IT en security control frameworks (ISO, COBIT, NIST, ed.);
 • Ervaring in een complex werkveld van stakeholders en het managen van impactvolle processen;
 • Kennis van de financiële dienstverlening.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een salaris passend bij jouw ervaring (zeer gunstig bruto netto vanwege 0% eigen bijdrage pensioen) & 190 vakantie-uren op basis van 38 uur per week (dit betekent 1 dag per 2 weken vrij bij fulltime dienstverband!)
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Bart ten Hoeve op telefoonnummer 06-22762128. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
Risk & Compliance

of

Apply with Indeed onbeschikbaar