Skip to content

Senior Compliance Manager (40 uur)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, NederlandBTG

Functieomschrijving

Ben jij die pragmatische en doelgerichte senior compliance professional die Blauwtrust Groep komt versterken?

Heb je ervaring als Compliance Manager en wil je deze ervaring toepassen in een organisatie met meerdere entiteiten? Wil je verder groeien in de hypotheekwereld met een sterke ambitie om in de toekomst internationaler te groeien? Dan ben jij wellicht de Senior Compliance Manager die Blauwtrust Groep zoekt!


Jouw werkomgeving

Blauwtrust Groep verbindt via haar entiteiten De Hypotheker, Conneqt, Quion, ROMEO en Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) vraag en aanbod van woninghypotheken in Nederland.

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Blauwtrust Groep (BTG) een solide positie opgebouwd in de Nederlandse woninghypotheekmarkt door consumenten, intermediairs en beleggers te voorzien van hoogwaardige producten en diensten. Elke individuele onderneming van Blauwtrust Groep biedt haar klanten best in class proposities, waarbij wordt gestreefd naar de hoogste klanttevredenheid.

Werken bij Blauwtrust Groep en specifiek voor deze functie betekent impact maken. Impact maken door de kennis die je inbrengt, maar ook door de omgeving waarin je komt te werken. Met de komst van een private equity aandeelhouder is er een groei gaande met de daarbij behorende strategie waarin jij mag meedenken. Je hebt veel interactie met de 1e lijn. Hierdoor heb je zicht in de hele keten en impact op alle 700/800 medewerkers. Je helpt het management; spreekt ze op de vloer en hebt korte lijnen om jouw ideeën en adviezen tot acties en dus uitkomsten te brengen.

Je stelt een compliance model en framework op en rolt dit uit over de hele organisatie. Je doet dit vanuit je titel, maar bij ons ook zeker op persoonlijke titel vanwege de korte lijnen en de impact die te zien zal zijn. Vooruitstrevend, internationaal en persoonlijk tegelijk. Past dit bij jou? Dan maken we graag kennis met jou!


Wat ga je doen?

De senior compliance manager heeft een zelfstandige en onafhankelijke positie binnen Blauwtrust Groep. In deze functie heb je een hiërarchische relatie met het hoofd Compliance en rapporteer je aan hem aan de CFRO van BTG en aan het management van BTG en het management van de dochterondernemingen

Als senior manager compliance ondersteun je het management en de organisatie van BTG en de dochterondernemingen bij het bevorderen van een cultuur van compliance en integriteit en zorg je ervoor dat de organisatie compliant is en blijft met wet- en regelgeving. Het vergroten van compliance en risicobewustzijn ten aanzien van de integriteit en beheersing van de bedrijfsvoering is hierbij van groot belang.

 • Je bent verantwoordelijk voor de verdere versterking en professionalisering van het compliance framework inclusief de inbedding en werking van de compliance cyclus binnen BTG.
 • Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en onderhouden van het compliance risk management systeem.
 • Je houdt ontwikkelingen bij in (Europese) wet- en regelgeving inclusief richtlijnen van toezichthouders die impact hebben op onze business en licentie. Je adviseert het bestuur en medewerkers hierover en bewaakt de implementatie.
 • Je bent sparringpartner voor het management van de business om onze diensten en producten af te stemmen op (toekomstige) wet- en regelgeving en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten.
 • Je adviseert over (integriteits)beleid en bijbehorende procedures. Indien nodig of wenselijk stel je beleid en procedures op, waarbij je altijd zorgt voor een goede aansluiting bij de praktijk van BTG.
 • Je bespreekt, in overleg met de business, relevante compliance onderwerpen met investeerders en geeft investeerders in due diligence trajecten inzicht in het compliance framework van BTG door middel van presentaties.
 • Met behulp van de business zorg je voor een adequate afhandeling van incidenten.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?
Wij zijn op zoek naar een hands-on compliance manager die alle lagen op operationeel, tactisch en strategisch niveau binnen onze organisatie scherp en alert maakt en houdt op regelgeving en compliance risico's. Als senior compliance manager werk je nauw samen met de directie en medewerkers van BTG, maar ook met de andere groepsorganisaties. Je bent een echte professional die er mede voor zorgt dat onze organisatie in control is op het gebied van compliance, waarbij je uiteraard kunt leunen op de expertise van je collega's binnen de gehele Blauwtrust Groep. Je weet een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en onafhankelijkheid. Door jouw pragmatische, pro-actieve, zelfverzekerde en flexibele instelling pas jij perfect binnen onze organisatie.

Daarnaast

 • Ben je een ervaren professional met HBO+/WO werk- en denkniveau met minimaal 7 jaar relevante werkervaring (bij voorkeur opgedaan in de financiële sector);
 • Heb je ervaring met integriteit en gedragstoezicht: klantbelang centraal, Wft, Bgfo, AFM Richtlijnen, AVG, etc.;
 • Heb je bij voorkeur de opleiding Compliance aan de VU, Nederlands Compliance Instituut (of ander gelijkwaardig opleidingsinstituut) afgerond;
 • Ben je de hoogte bent van belangrijke product- en technologische ontwikkelingen in de hypotheekmarkt;
 • Heb je ervaring in het opzetten en onderhouden van een compliance framework en compliance cyclus gericht op het beheersen van compliance risico's (inclusief integriteitsrisico's);
 • Bied je dan alleen compliance advies. Je kunt projectmatig werken en hierin een leidende rol op je nemen, waarbij je ook de business betrekt;
 • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden hebt in zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij jou?
Blauwtrust Groep is op zoek naar echte toppers in hun vak. Andersom mag je ook veel van ons verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatief en (persoonlijke) ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast ontvang je een compleet en aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder:

 • Een marktconform salaris op basis van 40 uur per week & 200 vakantie-uren;
 • Een gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibele werkmogelijkheden waaronder gedeeltelijk thuiswerken;
 • Een centraal gelegen modern kantoor aan de rand van Rotterdam en in Capelle aan den IJssel met goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Rotterdam Kralingse Zoom en de A16.


Interesse?

Ben jij de senior compliance manager met ambitie om door te groeien? Mail dan je CV met motivatie naar rachelle.vanderkemp@quion.com. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Joyce Schoenmaeckers (CFRO Blauwtrust Groep): joyce.schoenmaeckers@blauwtrust.com.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
BTG

of

Apply with Indeed onbeschikbaar