Skip to content

Release Train Engineer (38 uur)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, NederlandProduct Platform Organisatie

Functieomschrijving

Wil jij de bepalende persoon zijn die de op Scaled Agile principes gebaseerde werkwijze binnen de Product en Platform Organisatie naar een verder niveau brengt? Ben jij een ster in het verbinden van product teams, IT partners en stakeholders om tot gedegen kwartaalplanningen te komen. En wil je samen meebouwen aan ons hypotheekplatform? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?

Als Release Train Engineer ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het proces van waarde creatie uitgevoerd door de product teams.

De product teams werken in de Agile Release Train (ART) dienstverlening van de Product en Platform organisatie aan het continue leveren van waarde voor de organisatie en haar klanten. Als dienend leider zorg jij voor optimale samenwerking en onderlinge afstemming tussen de teams en IT partners en bouw je mee aan een optimale inrichting van de platform organisatie.

Jij helpt de teams in het leveren van een toegevoegde waarde. Dat doe je door het managen van risico’s en afhankelijkheden tussen de teams en de omgeving. Je bent eigenaar van de Programma Increment (PI)-cyclus en zorgt voor de tactische inplanning en operationele dagelijkse begeleiding.

Je werkt nauw samen met Scrum Masters, Product Owners en SDLC & Quality Managers om samen met de productteams de Agile-werkwijze verder te verfijnen en te implementeren.

Binnen Quion passen wij elementen uit SAFe toe, maar hebben dit zeer zeker niet dogmatisch doorgevoerd (met een reden). We zijn dan ook op zoek naar een Release Train Engineer die pragmatisch de diverse best practices kan toepassen. Wij zoeken iemand die de theorie kent, maar ook graag handelt vanuit de praktijk.


Kortom, als Release Train Engineer:

 • Zet jij de Programma Increment cyclus volledig neer en lever je elk kwartaal een PI delivery plan op.
 • Faciliteer en bewaak je de dagelijkse programma increment planning en zorg je voor managen risico’s en afwijkingen;
 • Ga je je bezighouden met het voorbereiden en coördineren van uitvoer van tussentijdse events (Business Reviews, Business Syncs, andere events) en rapporteer je over de PI voortgang;
 • Vertaal je agile release train prioriteiten vanuit de roadmap naar PI prioritering;
 • Zorg jij voor een doorontwikkeling en naar een verder niveau brengen van de way of working.

Volop onderdeel van transitie en ambitie

Onze ambitie liegt er niet om, wij willen het beste hypotheek platform met dito BPO dienstverlening creëren.

Om deze ambitie waar te maken, zijn wij volop in transitie. Zo heeft Quion zeer recentelijk de transitie gemaakt van een IT gedreven organisatie naar een Product & Platform gedreven organisatie. We hebben bijvoorbeeld Product Management en IT volledig geïntegreerd. De Product & Platform Organisatie is daarbij verantwoordelijk voor het gehele proces van visie vorming tot aan IT implementatie. Ook maken we de draai naar een product gerichte aanpak en is ons IT platform in transitie.

Je gaat onderdeel uitmaken van een dynamisch team met veel (internationale) ervaring en ambitie. Een team wat gezamenlijk vooruit gaat en waar een professionele werkomgeving voorop staat.


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Als Release Train Engineer maak je onderdeel uit van het Product Operations team en rapporteer je aan de Head of Product Operations, Kris de Leeuw. Je faciliteert hiermee alle product teams en je werkt direct en indirect verder samen met de andere IT teams, IT partners, de gebruikersorganisatie, business partners en andere betrokkenen bij de Agile Release Train..Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief erg sterk en in een gesprek signaleer je risico’s & kansen en vraag je hierop door. Je neemt van nature gemakkelijk het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je houdt het overzicht en hebt een sterke focus op resultaat. In je loopbaan heb je ruime ervaring met het vertalen van klantbehoeftes naar commercieel succesvolle resultaten. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten.


Daarnaast

 • Heb je WO werk- en denkniveau;
 • Heb je minimaal 8 jaar relevante ervaring met het functioneel aansturen van complexe projecten;
 • Ben je bekend en ervaren met software development;
 • Heb je ervaring met het aansturen van meerdere teams en het managen van tegengestelde belangen;
 • Heb je ervaring met complexe automatiseringsprojecten als project / programma manager of business analist;
 • Heb je kennis en ervaring (minimaal 3 jaar) met werken in een scaled agile omgeving volgens SAFe;
 • Ben je in bezit van certificering SAFe framework en/of ervaring in andere scaled agile methoden;
 • Ben je een goede sparringpartner voor je omgeving, met en zonder agile ervaring en los van hiërarchisch niveau;
 • Heb je ervaring in coachende rollen met uitstekende organisatorische vaardigheden;
 • Ben je bekend met het analyseren van processen en werkwijzen, het voorstellen en implementeren van verbetermogelijkheden;
 • Is jouw kennis van de Engelse taal vloeiend, zowel in woord als geschrift.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast maakt een assessment onderdeel uit van de procedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek en consumptief krediet.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform salaris & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur);
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
Product Platform Organisatie

of

Apply with Indeed onbeschikbaar